Lulestudenternas kårhus färdigt årsskiftet 2006/2007

Om knappt två och ett halvt år väntas det nya kårhuset på Luleå Tekniska Universitet vara klart. Kårhuset ska inrymmas i en redan befintlig byggnad på campusområdet, nära bostadsområdet Porsön.

Byggprojektet innebär en omfattande renovering, viss utbyggnad och flyttning av verksamheter. Just nu pågår planeringen, enligt teknologkårens ordförande Måns Montell.

- Man håller på med projektering och förstudier. Det kommer även att påverka universitetet eftersom man förbereder  flyttningar av olika avdelningar. Vad vi hoppas på är att vi ska kunna flytta in i kårhuset vid årsskiftet 2006/2007, säger Måns Montell.

Det är det så kallade C-huset som ska göras om till kårhus. I dag har kemi, mineralteknik och metallurgi sina lokaler i C-huset. I det nya kårhuset ska, förutom studentkåren och restaurangen, studenthälsan, studentidrotten, studenternas bokhandel Bokis och studentprästen finnas.

Det är Akademiska Hus som äger universitetsbyggnaderna och enligt dess fastighetschef Anna Maria Killmey ska de nya hyresgästerna och fastighetsägaren träffas i nästa vecka för att diskutera vilka behov som kommer att finnas i det ombyggda C-huset.

När det gäller finansiering så är det än inte helt klart hur driften av de olika verksamheterna ska klaras, enligt Måns Montell, men däremot är det helt klart med finansiering av själva byggprojektet. Akademiska hus står för merparten och  länets basindustrier och privata donationer står för resten av summan. Trots segdragna diskussioner tidigare tror Teknologkårens ordförande Måns Montell att det nya kårhuset kommer att bli verklighet. Det här projektet har en helt annan realism än vad vissa tidigare projekt har haft, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista