Klagomål på halkig bro

Glashal och fullständigt livsfarlig, så upplever trafikanter Bergnäsbron i Luleå, i klagomål som kommit in till Vägverket.

Orsaken till klagomålen på Bergnäsbron i Luleå har att göra med en aluminiumbelagd sträcka på cirka 20 meter. Under plattorna finns maskinrummen till brons klaffsystem. Trafikanter har upplevt att sträckan blir halkig vid regn.

Men testturer med Vägverkets friktionsmätare har inte visat nån fara för halka. Trots det inträffade en olycka under ett regnoväder i slutet av augusti. Då slungades en bil in i sidoräcket.

På grund av alla klagomål så kommer vägverket ändå att börja se över om det finns något annat material som aluminiumsträckan kan kläs in i.

-Det kommer att åtgärdas i höst om det rätta materialet hittas, säger Jan Nordqvist som är driftsansvarig på vägverket i Luleå och Boden.

Vägverket undersöker nu om det finns nåt slags lim som skulle göra att det går att fästa stenmaterialet porfyr på bron.

- Ett annat sätt att minska olyckorna skulle vara att sätta upp hastighetskameror. Då skulle vi få ner farten på trafikanterna ytterligare, säger Nordqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista