Politisk tilltro trots nytt bakslag för Kallax Cargo

Det blev ingen verksamhet för Kallax Cargo i Luleå den här gången - heller. Fisketransporterna från Norge som skulle mellanlanda i Luleå läggs på is på obestämd tid.

Laxflyget från Norge via Kallax Cargo i Luleå dröjer. Men både Kallax Cargo och Nordnorsk spedisjon som legat bakom planerna fortsätter att jobba för idén. Luleå kommun är delägare i Kallax Cargo och frågan är nu hur länge kommunen fortsätter pumpa in pengar i projektet som hittills vägrat lyfta.

Efter fyra års arbete har satsningen som kostat 90 miljoner kronor varken resulterat i några kontrakt eller några nya fraktflygförbindelser. Bara enstaka plan har använt sig av den förlänga landningsbanan.

- Vi vill att ledningen gör ett ordenligt arbete så att fraktflyget kommer igång. Det är vår hållning och vi kan inte i det här läget göra annat än att låta ledningen arbeta med det, säger Karl Petersen, socialdemokrat och kommunalråd i Luleå.

Karl Petersen säger att kommunen, som tillsammans med bland andra Norrporten äger Kallax Cargo, fortsätter att öka trycket på företagets ledning för att något konkret ska ske.

Trots att ledningen för Kallax Cargo haft fyra år på sig och fått ett extra pengatillskott från ägarna, så tycker inte Karl Petersen att den gjort ett dåligt jobb och bör bytas ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista