Fotboll

Isaksson fixade viktig poäng

1:37 min

Gästande Sirius inledde starkast på Skogsvallen men en straff och ett rött kort i den 37:e matchminuten vände matchen till IFK Luleås fördel. Johan Iskasson placerade säkert straffen i mål vilket betydde 1-1 och en viktig poäng för IFK Luleå .

Redan i den åttonde minuten tog Sirius ledningen genom Anton Björebaum som fångade upp bollen utanför straffområdet och säkert placerade in bnollen bakom Malik Faiqi i IFK Luleås mål.

Sirius såg klart starkast ut inledningsvis och förutom lednigsmålet borde också Uppsala-laget fått en staff med sig då Linus Smedjegården gjordes ner i IFK Luleås straffområde.

Istället var det hemmalaget som fick straff med sig i en tilltrasslad situation i den 37:e matchminuten. Gästernas målskytt Ante Björkebaum protesterade och ådrog sig sitt andra gula kort och visadesut.

Rutinerade Johan Isaksson placerade säkert straffen i mål och sedan var det IFK för nästan hela slanten.

– Vi har några riktigt fina lägen och lite synd är det att vi inte kan utnyttja dem bättre. Det är så jämt nere runt strecket att det hade verkligen suttit fint med tre poäng idag, konstaterade målskytten Johan Isaksson efter matchen.