Utlandsuppdrag bra för K4

Samtidigt som försvaret ska banta ska andelen utlandsuppdrag för svensk militär öka. För att klara utlandsuppdragen höjer försvarsledningen målet till att 30 procent av dom värnpliktiga ska vara villiga att söka utlandstjänstgöring efter genomgången värnplikt.

Det är ett högt uppsatt mål. Men med tanke på att det bra är runt hälften av dom som uppger att dom kan tänka sig ett utlandsuppdrag som gör slag i saken och faktiskt söker en utlandstjänst, behövs det en hög målstättning, säger man på Pliktverket.

På K4 i Arvidsjaur kommer det inte att bli några problem att klara dom nya målen. Idag uppger 77 procent av dom värnpliktiga att som är intresserade av att söka utlandstjänst.

- Vi tror att det har att göra med den utbildning som vi bedriver, dom får der förtroende som krävs för tjänstgöring utomlands, säger regementschefen Bengt Sandström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".