LULEÅ

"Utbudet ganska bra"

5:52 min

Idag, torsdag, arrangerades mässan "Rekrytera Flera" på Pontushallen i Luleå. En rekryteringsmässsa som riktade sig till företag och arbetssökande i hela länet.

– Jag anser att det är väldigt positivt och informativt. Det kanske inte är fullt ut så effektivt, men man får reda på var man ska söka och därför är det väldigt bra, säger Sebastian Sandman.

Drygt 50 företag från hela Norrbotten hade samlats på Pontushallen i Luleå tillsammans med utbildare och arbetssökande, däribland Petra Blomkvist.

– Jag tycker att det är jättebra att man får komma ut och se vad som finns. Jag tycker att utbudet har varit ganska bra, men jag skulle vilja se fler jobb som personlig assistent, säger hon.

– Jag är här för att knyta kontakt med arbetslivet. Jag ser det som en chans att få presentera mig, som en person i stället för att ringa och maila, påpekar Fredrik Petreri.

På rekryteringsmässan fanns även Pia-Maria Mård som gav tips och råd till arbetssökarna.

– Det är väldigt viktigt att man har en positiv attityd och att man visar ett intresse för de man ska möta. Klädkoder kan ju också vara betydelsefullt både för en själv och där man ska delta, säger Pia-Maria Mård avslutningsvis.