Försökte köra över poliser

Den lastbilsförare, som i helgen försäkte köra över tre polismän i Överkalix, häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik samt häleri.

Det var natten mot lördag som det hela började med att en polispatrull försökte stoppa lastbilen, som saknade registreringsskyltar. Istället för att stanna, flydde föraren in på skogsbilvägar. När polisen fick stopp på bilen, gasade föraren och siktade rakt på polismannen, som fick kasta sig undan in bland träden. Då backade föraren med full kraft mot polisbilen, där det satt två polismän, men de lyckades kasta sig ur bilen, som voltade flera varv.

På lastbilsflaket hade mannen 7 plasttankar med 1000 liter diesel i varje tank. Han greps för misstänkt drogpåverkan och mordförsök i två fall.

Åklagaren Tor-Bertil Mjörnerud ville få mannen häktad för försök till dråp, men tingsrätten i Kalix godkände inte hans begäran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista