Ryska tillgångar bra för länet

De slumrande tillgångar som finns inom Barentsregionen, företrädesvis i Ryssland, kan på sikt gynna Norrbotten. Det tror bankmannen och socialdemokaraten Anders Sundström
Anders Sundström känd Socialdemokrat från Piteå och före detta näringsminister anser att det som behövs för att frigöra de enorma tillgångar som finns i Nordvästra Ryssland är en satsning på kunskap och kompetens. Han pratar om ett utbyte av kunskap och resurser. Han menar också att situationen med outnyttjade resurser i Nordvästra Ryssland, liknar förhållandena i Sverige och Norrbotten för hundra år sen. Här fanns tillgångar som i princip var värdelösa fram till när tekniken började utvecklas och vägar och järnvägar byggdes. Det har i sin tur skapat de värden som finns nu, säger han och tror han att en liknande utveckling är fullt tänkbar i Nordvästra Ryssland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".