Taxichaufförer fortsätter langa till unga

I våras kunde P3-programmet Front avslöja att chaufförer vid två av Luleås större taxibolag tjänar pengar på att langa alkohol till minderåriga. Båda bolagen lovade att skärpa sej i våras, men i veckan när Front återigen bad en minderårig att testa om det går att få ut alkohol via taxi gick det bra.

I våras köpte taxichaufförerna ut både sprit och folköl som de levererade till ungdomarna utan att fråga efter legitimation.

Även den här gången kunde en anonym 17-åring få tag på alkohol. Det gick inte att få ut sprit från systembolaget, men via båda de stora taxibolagen gick det fortfarande att få ut folköl, trots att bolagen lovat att skärpa sej.

- Den chaufför som har gjort det här är omedelbart avstängd som taxichaufför, säger Luleå Taxis VD Lars-Erik Berg, och jag skulle tro att det här leder till eftertanke hos de övriga som eventuellt sysslar med det här.

- Det här måste bort, säger Lars-Erik Berg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".