Kiruna

”Förlåt mig”

1:22 min

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt kom i dag till Kiruna på sin försoningsresa. Där träffar han partifolk och pratar politik, men han ber också om förlåtelse för den skada han åsamkat partiet genom att vara misstänkt för bland annat bidragsfusk.

– Väldigt bra möte.  I Kiruna är man välkända i hela Sverige för att säga vad man tycker. Det är raka rör och inga krusiduller. Det tycker jag om, sa Håkan Juholt.

Den socialdemokratiska partiledaren har hunnit med att besöka flera svenska städer den senaste veckan för att be om ursäkt för den skada han orsakat partiet.

I Kiruna besökte han ett företag under förmiddagen, för att sedan åka till Folkets hus där han talade inför cirka 170 åhörare. Och en del av talet kom att handla om den kritik som framförts mot honom när det gäller hans bostadsbidrag.

– Det är klart att det är väldigt många människor som undrar vad som hände, vad var sant, vad var fel och hur kunde det bli på det här sättet, sa han.

De socialdemokratiska åhörare som P4 Norrbotten talade med inför och efter mötet var mer positiva till Juholt efter att de hade hört hans förklaring.

Märta Westerberg var en av dem:

– Jag är inte alls besviken. Jag måste ju tro honom, så jag har absolut inte mist förtroendet för honom, sa hon.

Emilia Töyrä lyssnade också till vad Juholt hade att säga.

– Nu känns det lite mer hoppfullt. Jag tror på honom.