Annie Lööf (C), Thomas Furlong, Facebook och Karl Petersen, Luleås kommunalråd. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
NÄRINGSLIV

Östersund gratulerar Luleå

Som den bäste bland förlorarna vill Östersund gratulera Luleå till Facebooks nyetablering av megadatacenter. Det skriver näringslivschefen Magnus Lindgren i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt stolta över det arbete som vi gjort, men eftersom vi föll på mållinjen är det uppenbart att Luleå gjort sitt jobb ännu bättre, konstaterar Magnus Lindgren.

Arbetet i Luleå och Östersund har löpt sida vid sida under lång tid. Undersökningarna av de olika städernas förutsättningar har varit minutiösa. För två veckor sedan meddelade bolaget att de valt Luleå som sitt förstahandsalternativ.

– Vi har sedan våren 2010 tillsammans med Facebook arbetat stenhårt med att skapa bästa möjligheter för en etablering av ett stort datacenter, vilket har lett till att vi nu är färdiga för byggstart inklusive alla tillstånd som behövs, säger Östersunds näringslivschef Magnus Lindgren.

Östersunds kommun arbetar nu vidare genom att finslipa och marknadsföra sitt erbjudande till andra aktörer inom datacenter-branschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".