Foto: Scanpix
NORRBOTTEN

Många olyckor i halkan

Flera halkolyckor på länets vägar i morse har under förmiddagen följts av ytterligare olyckor som följd av det hala väglaget.

Två personer skadades lindrigt då de kanade av vägen i Brännberg i Bodens kommun.

En personbil med två personer i voltade av vägen på riksväg 97 i höjd med avfarten till kraftverket i Bodens kommun. Bilen hamnade cirka tio meter in i skogen.

Passageraren, en 17-årig flicka fick föras med ambulans till Sunderby sjukhus. Det är okänt vilka skador det rör sig om. Föraren klarade sig utan skador

I morse fick en bilist sladd i samband med en omkörning på E4:an i korsningen Smedsbyn, Börjelslandet och körde in i mitträcket. Tre stolpar i mitträcket böjde sig, men det blev inga personskador.

En annan bilist fick sladd på sin bil på länsväg 744 i höjd med Forsbyn. Bilen voltade av vägen. Föraren plockades upp av en förbipasserande och fördes till Kalix sjukhus för kontroll.

En tredje person skadades lindrigt i samband med en trafikolycka i Västerby utanför Hortlax i Piteå kommun. Personen fick föras med ambulans till Sunderby sjukhus för kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".