1 av 4
Polisen söker efter den försvunna mannen i Råneå. Foto: Reine Sundkvist/Sveriges Radio.
2 av 4
När vattnennivån sjukit hoppas polisen att dykningar i älven går att genomföra. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
3 av 4
Här, i trakterna runt Sandlån vid Råneälvens södra sida söker polisen efter spår som kan kopplas till Tomas Johnassons försvinnande. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
4 av 4
Lars Ivar Johansson. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
Råneå

Sökandet fortsätter

"Iakttagelse av en brand"
1:41 min

Polisen söker nu av av ett område vid Sandlån, på södra sidan Råneälven, i jakten på ledtrådar på vad som kan ha hänt 62-årige Thomas Johansson.

– Vi följer upp ett tips där en allmänhet gjort en iakttagelse av en brand på andra sidan älven dagarna för försvinnandet, säger Lars-Ivar Johansson.

Hur relevant tipset är, är svårt att uttala sig om, enligt Johansson.

– Vi får se vad det kan ge.

Det var natten mellan den 10:e och 11:e september som 62-åringen försvann efter en surströmmingsfest med nära och kära. Efter det är Thomas Johansson spårlöst borta och försvinnandet ett enda stort mysterium.

Tipsen om vad som kan ha hänt Thomas Johansson fortsätter att komma in till polisen som under tisdagen sökt av ett område söder om Råneälven, i trakterna kring Sandlån. Vad de här spaningarna gett är än så länge oklart.

Något som skulle kunna föra utredningen framåt är om det milda höstvädret skulle hålla i sig, samtidigt som vattenståndet i älven fortsätter att sjunka. Polisen skulle i så fall få möjlighet att dyka i älven och på så sätt antingen utesluta vissa teorier eller möjligen göra viktiga upptäckter.

– Vi har kanske möjlighet att hitta cykeln, säger Lars-Ivar Johansson.

Ni behandar det fortfarande som ett brottsfall, finns det anledning att se över rubriceringen framöver?

– Det får framtiden utvisa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".