Foto: Ida Brännström, Sveriges Radio
BODEN

Ung man gripen

"Gripandet gick lugnt till"
1:55 min

En yngre man, hemmahörande i Boden har hämtats av polisen till förhör efter nattens skottlossning i Svartbjörnsbyn. Han är skäligen misstänkt för att ha skjutit mot villan och polisen.

En yngre man i 20-års åldern som är hemmahörande i Boden är skäligen misstänkt för nattens skottlossning mot både en villa och poliserna som kom till Svartbjörnsbyn. Ingen människa kom till skada under skottlossningen.

En kombination av tips från allmänheten och utredningsarbete från polisens sida ledde fram till misstankarna mot mannen. Gripandet, som var odramatiskt, skedde ungefär vid 15-tiden i en villa i Svartbjörnsbyn.

I övrigt vill inte polisen lämna ut några uppgifter. De vill heller inte uppge vilket koppling mannen har till paret som bor i den beskjutna villan.

– Vilken koppling han har till paret vill vi inte berätta något om på grund av utredningen, säger Anna-Lena Hesse, informatör vid Norrbottenspolisen till Ekot.

Åklagare är inkopplad för att avgöra om mannen ska anhållas efter förhör. 

– Vi kommer lämna mer information i morgon bitti, enligt Hesse.

Åklagaren ska efter förhör ta ställning till om mannen, som enligt uppgifter till TT ligger inom ramen för signalementet som gick ut och alltså är 16-25 år, ska anhållas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".