1 av 2
Foto: Ida Brännström/ Sveriges Radio
2 av 2
Klicka för grafik - Skotten i Boden
Boden

Man anhållen för skottlossningen i Svartbjörsbyn

Den man som polisen tog in till förhör, misstänkt för att ha skjutit rakt in i en villa utanför Boden, är nu anhållen, misstänkt för mordförsök.

Mannen, som är 17 år, anhölls av jouråklagare på fredagskvällen.

Vilken koppling den misstänkte mannen har till paret vill inte polisen säga något om.

– Vilken koppling han har till paret vill vi inte berätta något om på grund av utredningen, säger Anna-Lena Hesse, informatör vid Norrbottenspolisen till Ekot.

Skottlossningen ägde rum under natten mot fredagen i Svartbjörsbyn. En man sköt mot både en villa och poliser. 

Enligt polisen började det hela med att personen vid 02-tiden knackade på hos ett äldre par, men mannen i huset hindrade personen från att komma in och då ska personen uttryckt att skott skulle avlossas, vilket också hände.

Polisens insatsstyrka, två hundpatruller, samt poliser från Luleå, Boden och Piteå jagade under tidiga morgonen gärningsmannen och strax före klockan 05 avlossades ytterligare skott.

På eftermiddagen hämtades en yngre man, hemmahörande i Boden, av polisen till förhör angående skottlossningen. En kombination av tips från allmänheten och utredningsarbete från polisens sida ledde fram till misstankarna mot mannen. Gripandet, som var odramatiskt, skedde ungefär vid 15-tiden i en villa i Svartbjörsbyn.

Och senare på fredagskvällen anhölls han alltså.

Ekot/P4 Norrbotten

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".