Försäkringskassan i Luleås verksamhet utökas. Foto: Jessica Gow/ Scanpix
Luleå

Försäkringskassan i Luleå växer

Försäkringskassan utökar sin verksamhet
1:18 min

Försäkringskassan i Luleå kommer att utöka sin verksamhet med ytterligare en enhet inom aktivitetsstöd och därför pågår just nu rekrytering av cirka 25 personer. Anledningen är att allt fler kommer att ta del av aktivitetsstöd.

Birgitta Lagedal Eriksson är platschef på Försäkringskasssan i Luleå.

– Det är jätteroligt att få nya arbetstillfällen till Luleå och att få utöka verksamheten.

Enligt Försäkringskassans prognoser kommer allt fler personer i samhället att ta del av aktivitetsstöd. En ersättning till dom personer som av Arbetsförmedlingen blivit anvisad att delta i ett arbetsmarknadspolitiskt program.

Därför kommer Försäkringskassan i Luleå att utöka enheterna inom aktivitetsstöd från 2 till 3 samtidigt som 25 personer kommer att anställas från och med årsskiftet och under ett år.

– Nu har vi fått ut vår annons och ansökningstiden löper under några veckor, men sen så ska vi jobba på så fort vi kan och förhoppningsvis kring 1 januari 2012 kommer personerna att tillsättas.

Jonas Krans är verksamhetsområdeschef på Försäkringskassan och han förklarar valet av just rekrytering i Luleå.

– Vi har rätt kompetens i Luleå. Vi har medarbetare som har jobbat länge inom aktivitetsstöd. Vi har specialister på plats som kan vara behjälpliga vid upplärningen.

Jonas Krans säger även att det är svårt att veta om det här kan leda till fast anställning i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".