En del av polisens beslag när två personer greps misstänkta för en rad inbrott i Luleå. Foto: Polisen
Luleå

Misstänkta inbrottstjuvar har förhörts

"Man är här för att göra inbrott"
7:04 min

Två män har anhållits misstänkta för de villainbrott som varit i Luleå den senaste tiden. Det rör sig om två män, 25 och 29 år, och båda greps under måndagskvällen.

Männen är på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Det var tips från allmänheten som gjorde att polisen kunde gripa männen som under dagen har fått genomgå förhör.

Förundersökningsledare hos polisen är Per-Olov Andersson.
– Vad vi har kommit fram till kan jag inte gå in på just nu, mer än att vi håller på med vår förundersökning som planerat.

Altanligan som de kallas är av utländsk härkomst och har kommit till Sverige och Luleå där dem de senaste veckorna har härjat runt med flertalet rån och inbrott som följd.

– Vi håller på att ta reda på hur de kom hit och var allt gods som är bestulet har tagit vägen, och så fort vi har kunnat koppla ihop sakerna med deras rättfärdiga ägare ska det lämnas tillbaka, säger Andersson.

Per-Olov andersson tror inte att de gripande har något annat skäl till att vara i Sverige och Norrbotten än att just för att begå brott.
– Det verkar som att vissa ser det som en marknad att komma hit för att begå brott helt enkelt, säger han.

Polisen utesluter inte att fler kan vara inblandade och att ytterligare gripanden är att vänta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".