Yxman attackerade piloter

En man utrustad med yxa gav sig på piloterna och en passagerare på en inrikesflygning från Narvik till Bodö i Nordnorge.

Han angrep först kaptenen och sedan styrmannen innan han kastade sig över styrspaken och försökte få flygplanet att störta. Samtidigt som piloterna slogs med mannen försökte de få planet på rätt kurs och lyckades räta upp det bara 30 meter ovanför marken. Två passagerare grep yxmannen så att piloterna kunde landa planet tryggt. 

Tillståndet för de tre skadade i yxöverfallet är stabilt, men de har huvudskador och vårdas på intensiven, meddelar Nordlandssjukhuset i Bodö. De övriga som befann sig ombord på planet har erbjudits psykologhjälp. 

Flygplatsen i Narvik - där mannen gick ombord - har ännu inte den tekniska utrustning som krävs för att genomföra röntgenkontroller - den utrustningen ska installeras i januari.

Den yxa som användes smugglades ombord. uppger Bodöpolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".