Julia Rumbutis (andra från höger), gymnastikfostrad i Älvsbyn är en av flickorna som ingår i SOK:s talangsatsning med det uttalade målet att ta en medalj på OS i Rio 2016. Foto: Lena Callne/Sveriges Radio.
Gymnastik

Satsar vidare i Stockholm

"Alla vill stanna i Stockholm"
1:30 min

Älvsbyns gymnastik har nu definitivt tappat sina gymnaster och tränare av kaliber då familjen Rumbutis tagit beslutet att stanna kvar i Stockholm.

I början av året fick familjen signaler om att Sergej Rumbutis tränartjänst vid gymnastikgymnasiet i Älvsbyn skulle bli en deltidstjänst och han flyttade då till Stockholm där han fick en tränartjänst. Under sommaren flyttade även Sara Rumbutis och barnen till Bromma, men nyligen kom Älsbyns kommun på nya tankar.

- Ja det kom som ett glatt besked att man var beredd att ta tillbaks hans anställning på heltid; det är bara det att det kommer åtta månader för sent...

Eftersom flytten var något av ett experiment och det nya jobberbjudandet från Älvsbyns kommun skulle innebära en möjlighet att flytta tillbaks så fick barnen frågan: Ville de hem till Älvsbyn.

- Men alla tre svarade faktiskt nej, de vill stanna i Stockholm så det innebär ju att det här "experimentet" är lyckosamt.

Julia Rubutis, 14 år och uttagen till Svenska Olympiska kommitténs talangprogram, har haft en tuff höst med en fraktur i hälen som krävde gips. Tränat har hon dock gjort hela tiden och inte bara rena rehabövningar. Med gips på foten har hon gjort jättesvängar i barren och utvecklats stort i redskapet som förut var en av hennes svagare sidor.

Nu är gipset borta men fortfarande avvaktar Julia med att stödja fullt på foten.

- Jag ska röntga foten i slutet av veckan och då får jag besked...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".