En av männen erkände tre villainbrott i Luleå och ett i Umeå.
Luleå

Häktade för villainbrott

Två män häktades idag för fyra villainbrott, tre i Luleå och ett i Umeå. En av männen erkände att han gjort brotten och att han gjort det ensam. Den andra mannen förnekade brott men blev ändå häktad. 

Men de två kan bara kopplas till inbrott gjorda i Luleå ochUmeå under förra helgen och inte till de inbrott som gjorts tidiagre i Luleå.

- Jag kan inte uttala mej om vilken koppling de har till de brott som är gjorda före den fjärde november, säger åklagaren Anna Bergström.

De två männen, 25 och 29 år, greps på Örnviks hotell- och konferensanläggning utanför Luleå i måndags där de hyrt ett rum. I vattenbehållaren till toalettstolen återfanns en del av stöldgodset, en del fanns också i 29-åringens fickor.

29-åringen var den som erkände brotten och vid häktningsförhandlingen sa han att det var han ensam som hade gjort inbrotten och att han ångrade sig.

25-åringen förnekande inblandning i inbrotten men han häktades ändå på sannolika skäl misstänkt för att ha varit med och utfört de.

Männen har kunnat kopplas till inbrotten genom att de drabbade har kunnat identifiera stöldgodset.

Det mesta av stöldgodset är guldsmycken och pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".