Akuta problem för Piteå Ridklubb

Läckande ridhus, gamla stall, brist på utrymme och ekonomiska svårigheter. Det är bara några av de problem som Piteå ridklubb brottats med under en längre tid. Men nu kan en nyinvestering vara på gång.

De senaste fem åren har ridklubbens kostnader stigit med 40 procent. Ökningen beror helt och hållet på personalkostnader, bland annat i form av löneökningar och minskade lönebidrag.

Under ett par år har klubben fått extra driftsbidrag från Piteå kommun men anläggningen är fortfarande i akut dåligt skick. Ridhusets tak läcker in vatten vilket har skadat ytterväggarna. Innertaket har tillfälligt stöttats för att klara tyngden från vattenfylld isolering.

Enligt Piteå Ridklubbs styrelseordförande Jan-Ove Högberg  riskeras ridklubbens framtid om inte något görs snabbt. En renovering av ridhustaket beräknas kosta 680 000 kronor plus moms vilket föreningen inte har råd att göra själva.

Kultur och fritid har utrett Piteå Ridklubbs långsiktiga utveckling och nämnden har beslutat att bevilja medel för renovering av taket och att förorda en nybyggnation som skulle kosta drygt 42 miljoner plus moms.

Den 15 november tar kommunfullmäktige i Piteå beslut i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".