SNÖSKOTER

Nårsa behåller serieledningen

Det forsätter att gå bra för snöskoterföraren Petetr Nårsa. Inatt svensk tid blev han tvåa i den största, amerikanska mästerskapserien.

19 årige snöskotercrossföraren Petter Nårsa, Moskosel körde på lördag kväll, svensk tid, sin tredje tävling i USA. Tävlingen som ingår i största Amerikanska mästerskapserien, ISOC kördes i Blackjack Bessemer, Michigan.

Inför denna tävling var Petter Nårsa serieledare i den näst högsta klassen Pro-lite, eftersom att han blev 1:a och 2:a i de två första tävlingarna, för två veckor sedan.

Petter tog sig till final i Pro-lite genom att ta en 1:a & 4:e plats i kvalen.

Tidigt i finalheatet var Petter på 3:e plats bakom en lagkamrat. Efter cirka halva heatet körde Petter Nårsa förbi teamkollegan Derek Ellis och intog därmed andraplatsen.

Nårsa fortsatte att köra fort och avståndet till ledaren minskade, men det förblev en andra plats vid målgång. Enligt uppgift så behåller Petter fortfarande sin serieledning.
 
I högsta klassen Pro-open så kom Älvsbysonen Emil Öhman på en 6:e plats i finalen. Kvalheaten gick inte störningsfritt för Emil så han var tvungen att köra lcq . Sista chansen kvalheatet för att nå finalplatsen.
 
Johan Lidman, Piteå lyckades inte nå finalplats i klassen Pro-open.
 
Nästa tävling körs redan ikväll på samma plats.

Nyheter P4 Norrbotten

nyheter.norrbotten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista