SNÖSKOTER

Petter lämnar USA som ledare

Snöskoterföraren Petter Nårsas framgångsrika proffsäventyr i USA är över. Nu kommer han hem igen för att tävla på SM och VM.

Snöskoterproffset Petter Nårsa Moskosel kvalade in till final i gårkvällens amerikanska serietävling i pro-lite klassen, och det efter att han på ett övertygande sätt vunnit sina båda kval.

Finalheatet blev inte lika lyckosamt då han blev påkörd och gick omkull i andra kurvan efter starten, vilket gjorde att han var bland de sista förarna ett tag.

Petter Nårsa tog upp jakten, men den höga farten på den gropiga banan gjorde att han efter ett tag voltade framlänges och fick börja jakten ännu en gång.

Petter Nårsa som tror att han hade de snabbaste varvtiderna när han väl körde, gick till slut i mål på 13:e plats.

Det här var hans sista tävling för denna omgång i USA. Han lämnar den amerikanska ISOC serien som ledare efter att i tidigare tävlingar blivit 1:a-2:a-2:a.

Nu kommer han snart hem till Norrbotten igen för att bland annat försvara sina båda SM-guld och VM-silvret från förra vintern.

I den högsta klassen pro-open där bland andra Emil Öhman, Älvsbyn och Johan Lidman, Piteå tävlar blev det en 14:e respektive 7:e plats. I början av finalen låg Emil trea, men något hände och han ramlade bakåt i fältet.

Nyheter P4 Norrbotten

nyheter.norrbotten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista