Norrbottnisk isbar i Italien

Från den 14 oktober blir det möjligt för italienare i Milano att ta sig en drink i en bar helt byggd av is från Torneälven.

Bakom satsningen står ishotellets grundare och vd, Yngve Bergkvist. Hans mål är att de närmaste åren öppna isbarer i 15 världsstäder.

Baren i Milano blir den första utanför Sverige, sen tidigare finns originalet i Jukkasjärvi och sen två år tillbaka även en i Stockholm.

Baren ska finnas permanent i Milanos trendigaste kvarter och all inredning är gjord av is från Torneälven. Besökarna får klä sig sig i en silvrig dunponcho och kliva in i frysboxen för att dricka drinkar.

Franchisekonceptet Absolute Icebar är ett samarbete mellan Bergkvist, en svensk sprittillverkare samt en lokal företagare på orten.

Yngve Bergkvist tror att de kirunabor som besöker Milano kommer att känna sig hemma, för där finns inte bara is och kyla utan också en annan lokal råvara, nämligen en bardisk byggd av magnetisk järnmalm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".