Kritiserad chef slutar

Chefen för division Vuxenpsykatri, Annika Stenman, slutar sitt jobb. Hon kommer från och med november att få andra arbetsuppgifter inom divisionen.

Annika Stenman har länge fått hård kritik från anställda inom psykatrin men det handlar inte om att hon får sparken, enligt landstingsdirektör Elisabeth Holmgren.

- Vi jobbar med att göra förändringar inom psykiatrin och behöver därför en förstärkning i ledningen. Annika Stenman måste kunna koncentrera sig på det uppdraget, säger Elisabeth Holmgren.  

Samarbetsproblem

Läkare inom psykiatrin har hotat med att lämna sina jobb eftersom man inte kunnat samarbeta med Annika Stenman men det är något som landstinget inte har beaktat överhuvudtaget:  

- Det har inte haft någon betydelse. Jag ställer mig väldigt kallsinnig till den typen av angreppssätt, säger Holmgren.

Landstingsdirektören säger också att den verksamhetsinriktning som landstinget tidigare beslutat om kommer att vara oförändrad.

Ny chef

Till ny chef för divisionen blir Stefan Bergström som idag arbetar med strategisk verksamhetsutveckling inom Region Skåne. Han har också jobbat som sjukhuschef i Ystad och som marknads- och utvecklingschef vid S:t Görans sjukhus.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".