Riksdagsledamöter sviker K4 enligt (v)

De borgerliga riksdagsledamöterna från Norrbotten sviker regementet K 4 i Arvidsjaur. Det anser vänsterpartiet i Norrbotten och motiverar det med att de borgerliga partierna tänker lägga ned sina röster, när riksdagen ska besluta om regeringens försvarsproposition i december.

Det här innebär att regeringen får igenom sitt förslag att K4.a läggs ned och vänsterpartiets riksdagsledamot från Kiruna Siv Holma är kritisk mot de borgerliga riksdagsledamöterna och miljöpartiets riksdagsledamot från länet.

Flera av de borgerliga riksdagsledamöterna från länet har besökt K4 och sagt att de värnar om regementet. Frågan är om det räcker för att stoppa regeringens nedläggningsförslag, när det behandlas av riksdan.

Enligt kristdemokraternas riksdagsledamot från Luleå Erling Wälivara så kommer de borgerliga partierna att rösta nej till regeringsförslaget och om de får stöd av vänsterpartiet, så måste regeringen komma med ett nytt förslag, som kan innebära räddningen för K4, säger han och tillbakavisar talet om svek mot K4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".