Spjuttillverkare på väg mot nya branscher

Spjuttillverkaren Nordic Sport i Arvidsjaur har tagit fram en lång rad nya produkter som inte har något med sport att göra. Möbelindustrin är ett exempel på en ny bransch som företaget riktar sig till.

Helt nya produkter har tagits fram på Nordic Sport i Arvidsjaur under våren. De har skickats ut till olika företag och det är något som Nordic Sports platschef i Arvidsjaur, Kent Johansson, hoppas mycket på.

- Vi räknar med att de kommer att växa rejält, säger han och syftar på de nya produkterna.

Det är främst möbelindustrin som man riktar sig till, enligt Kent Johansson, men även raketindustri och guldsmeder. Mer vill han inte avslöja av konkurrensskäl. De nya produkterna är framtagna och utvecklade nu under våren och de närmaste två åren bör de få genomslag, tror Kent Johansson. Det är produkter som passar företagets produktion väldigt bra, säger han.

Kent Johansson hoppas att den nya produktionen kan betyda mycket på sikt även om konkurrensen är hård från lågprisländer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".