Polisen får anonym post om björndramat

Dagarna efter dramat kring björnen som dödade en jägare i Nausta utanför Jokkmokk har polisen i Jokkmokk fått ta emot otrevliga brev och vykort. Vykorten är tryckta av organisationen Djurens Vänner men har ingen underskrift.

Det är två vykort och ett brev som kommit till polisen i Jokkmokk. Motiven är bland annat en hund och en björn och de innehåller handskriven text som riktar sig både mot polisen och jägarkåren i allmänhet.

Men det står dessutom saker om den döde jägaren och innehållet är så otrevligt att Karl Erik Brösth vid polisen i Jokkmokk inte vill gå in på det, av hänsyn till mannens anhöriga.

På vykorten finns tryckt text att de säljes till förmån för organisationen Djurens Vänner. Bernt Ekelund är vice ordförande.

- Vi kan ju naturligtvis inte hindra människor att skriva sin åsikt. Om själva händelsen har jag egentligen ingen åsikt. Det är väl förmodligen en olyckshändelse att han råkade ut för björnen, säger Bernt Ekelund.

Innehållet i vykorten och brevet är inte olagligt enligt Karl Erik Brösth och att få tag i avsändaren är ändå nästan omöjligt.

- De som skickar sånt här skriver ju inte under, de vill ju vara anonyma. Men det är fult och svagt, säger Karl Erik Brösth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".