Kritik mot flytt av Komvux

Personal och elever vid Komvux i Malmberget vill att politikerna river upp beslutet att komvux ska flytta till gymansieskolan.

I går mötte komvux personal och elevrepresentanter politikerna. Men det blev inget löfte att ompröva flyttningsbeslutet.

I personalrummet samlades personal och elevrådet från komux i Malmberget för att möta politikerna i barn- utbildnings- och kulturnämnden. Bakgrunden är att politkerna beslutat att Komvux ska flytta från Finnstaskolan i Malmberget till Välkommaskolans gymansium. Det blir för trångt säger personal och elever.

- Vi ryms inte. Förutsättningarna har förändrats. Det kommer ytterligare 100 nya elever till gymnasiet i Malmberget nästa höst, säger de från komvux. Politikerna hävdar att de har tagit beslutet efter att en utredning har lagts fram som visar att både komvux och gymansiet ryms i samma skola. Utredarna är helt oenigaen vilket är en överraskning för politikerna. En av utredarna har till och med skrivit till nämnden att flyttbeslutet måste omprövas.

Orsaken till flyttbeslutet är att barn-utbildnings- och kulturnämnden har ett direktiv från kommunfullmäktige att minska på skolans lokalytor, för att spara pengar. Besparingen skulle bli 600 000 kronor per år, hyreskostnaden för Finnstaskolan i Malmberget. I början av november ska politkerna ha sitt sammanträde och kanske ompröva flyttningsbeslutet för Komvux.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista