Scandinavian center i Murmansk?

Det kan bli ett Scandinavian center i Murmansk med deltagande från näringslivet i Norrbotten, norra Finland och norra Norge.

Idag är verksamheten vid handelskontoret Swedish center i Murmansk nerlagd i brist på pengar, men nu kan det i stället bli en skandinaviskt kontor. Det säger regionchefen för Företagarna i Norrbotten, Pether Nordblad.

Swedish center startade för några år sedan för att stödja företag, som ville satsa på Kolahalvön. Verksamheten finansierades av staten och EU, men pengarna tog slut i år och centret stängde den första juli.

Brynolf Tjärner på Länsstyrelsen säger att arbetet nu pågår att klara ny finansiering och med inriktningen mot ett gemensamt kontor för Sverige, Finland och Norge.

Pether Nordblad anser att det är viktigt med ett sådant här center och han ska träffa företrädare för näringslivet i Norge och Finland för att diskutera frågan. Han ska också träffa representanter för nordvästryssland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".