Kirunajobb blir inte av

Kiruna tappar ersättningsjobb när företaget Carephone inte etablerar sig som planerat i kommunen. Företaget hade tänkt anställa 70 personer men får i dagsläget inte tag på tillräcklig kompetens.
I höstas lovade företaget Carephone att etablera sig i Kiruna. Etableringen var en del i regeringens jakt på ersättningsjobb till dom kommuner som drabbats hårdast av dom stora försvarsneddragningarna. Företaget, som sökt olika personalgrupper inom vården, klarar inte att få tag på tillräckligt med kompetent personal och nu verkar det som att etableringen i Kiruna inte blir av. Igår överlämnade regeringens omställningsgrupp sin slutrapport till näringsminister Björn Rosengren. Gruppen har inte lyckats hitta arbetstillfällen i alla dom kommuner som drabbats men enligt näringsminister Björn Rosengren kommer regeringens arbete att fortsätta. I Kiruna försvann 200 jobb när regementet I22 lades ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".