Kritik mot försäljning av Kraja i Arjeplog

Arjeplogs kommun har beslutat sig för att sälja Kraja fritidsanläggning för tre miljoner till Hotell Silverhatten. Men det finns kritiska röster till försäljningen. Vänsterpartiet anser att det fanns köpare som var beredda att betala mer.

Det fanns köpare som var beredd att betala Arjeplogs kommun 1,5 miljoner kronor mer än nuvarande köpare och dessutom beredd till större investeringar, anser Västerpartiet. Men Arjeplogs socialdemokratiska kommunalråd Bengt Urban Fransson försvarar försäljningen.

– Ja, anledningen till att vi valt att godta det anbudet är ju att vi att ur ett samlad näringspolitisk bedömning, anser att det här anbudet är bäst för Arjeplogs långsiktiga utveckling såväl vad gäller besöksnäring som vad gäller övrig näringslivsutveckling, säger han.

Bengt Urban Fransson hävdar att den som fått anbudet kommer att bidra till en gynnsam utveckling i kommunen såväl vinter som sommar och att det även innebär en bra utveckling för biltestverksamhet och handel i Arjeplog. Han tror inte att ett överklagande skulle nå framgång.

– Även om de överklagar ser jag inga förutsättningar att de ska få rätt eftersom vid en försäljning så är man ju fri att sälja till den köpare som man anser bäst uppfyller de kriterier som man ställer upp, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".