Oro för ungdomsmottagningen i Piteå

Ungdomar i Piteå är oroliga för att kommunen ska lägga ner ungdomsmottagningen i stán. Därför genomför de nu en namninsamling på skolor runt om i Piteå för att övertyga politikerna om att den ska vara kvar. Men frågar man Agnetha Eriksson, socialnämndens ordförande i Piteå, finns inga planer på att lägga ner verksamheten.

- Den ungdomsmottagning som finns idag kommer att finnas kvar tills den ersätts av en som är bättre. Men vi kommer inte att stänga den som finns innan vi har löst hur den nya ska se ut, säger Agnetha Eriksson.

Som det är nu har ungdomsmottagningen bara öppet en dag i veckan och det är ett problem tycker många ungdomar.

- Kommer man dit så kan man få sitta hela dan och ändå kanske inte få komma in, så alla som går dit får inte ens hjälp, säger Anna Bergstedt elev på Strömbackaskolan i Piteå.

Agnetha Eriksson håller med om kritiken mot ungdomsmottagningens öppettider.

- Den verksamhet som finns idag räcker inte till, det finns ett förslag på att utöka till en ungdomsmottagning som har öppet fem dagar i veckan, säger Agnetha Eriksson.

Ungdomarna är också oroliga för att behöva gå till vårdcentralen om ungdomsmottagningen stänger. Men de behöver inte oroa sig för det, om man frågar socialnämndens ordförande i Piteå.

- Vi kommer inte att förlägga ungdomsmottagningen till en vårdcentral. Det förslag som ligger är en egen ungdomsmottagning, det är en fråga som vi just nu håller på att diskutera och det här ska vi lösa ganska så snart, säger Agnetha Eriksson, socialnämndens ordförande i Piteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".