Utförsäljning av lägenheter blir stridsfråga

500 lägenheter som ägs av det kommunägda bostadsbolaget Lulebo i Luleå ska säljas. Men nu vill vänsterpartisten Bertil Bartholdsson att partiet bryter sitt samverkansavtal med socialdemokraterna om inte utförsäljningen stoppas.

Det kommunägda Lulebos planer på att sälja ut närmare 500 lägenheter till privata fastighetsägare kan nu vara på väg att bli partipolitisk stridsfråga på högsta nivå i Luleå. Stoppas inte utförsäljningen av de allmännyttiga bostäderna i Luleå så kan samarbetsavtalet mellan de styrande socialdemokraterna och vänsterpartisterna vara i fara.

Under torsdag kväll har vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Luleå ett möte där frågan kommer att behandlas. Vänsterpartiet i Luleå har redan antagit ett uttalande där partiet inte accepterar en utförsäljning. Torsdag kväll ska också samverkansavtalet med de styrande socialdemokraterna diskuteras.

Bertil Bartholdsson, vänsterpartistisk ledamot i kommunfullmäktige i Luleå, menar att bostadsfrågan är en hjärtefråga för vänsterpartiet. Han hoppas att partiet ska bryta det nuvarande samarbetet med socialdemokraterna - om inte utförsäljningen stoppas.