BODEN

Tre av fyra häktade för misshandel

0:38 min

Tre av de fyra män som misstänks för den grova misshandeln av en väktare i Boden har nu häktats av Luleå tingsrätt. Den fjärde mannen släpptes igår, även om misstanken mot honom kvarstår.

Åklagaren hade velat ha alla fyra som är i 20-30 årsåldern häktade misstänkta för mordförsök, men tingrätten ändrade det hela till grov misshandel.

Den fjärde mannen släpptes redan igår, även om misstanken mot honom kvarstår.

Chefsåklagare Mikael Lundquist var förtegen om motivet till misshandeln, som ägde rum utanför en bensinmack i Boden i söndags kväll.

– Det är ju lite känsligt att prata om detaljer i det här, men det är ju så under förundersökningar att man inte vill att allt ska vara allmänt känt. Man kan behöva hålla ytterligare förhör med de inblandade och med vittnen, som kan påverkas och få kunskap om vad som gäller, säger Mikael Lundquist.

Hur mår väktaren idag?

– Väktaren är inte på sjukhus längre, utan hemma och har inte obetydliga skador. Men han mår förhållandevis väl som jag har förstått det, säger han.

Vad ligger bakom den här misshandeln? Vilket motiv?

– Nej, tyvärr kan jag inte gå in i detalj på det heller, avslutar chefsåklagare Mikael Lundquist i en paus under förmiddagens häktningsförhandlingar.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Åtal ska vara väckt senast den 18 april.