1 av 2
Polisens DVI-team Norrland, "Team Arctic", som är stationerade i Umeå, har arbetat med att registera kvarlevor eller andra fynd som kan identifieras som tillhörigheter, t ex klädesplagg. Foto: Polisen
2 av 2
Polisens DVI-team Norrland. Foto: Polisen
Kiruna

Fem offer har identifierats

5:16 min

Samtliga fem omkomna i Herculeskraschen på Kebnekaise har nu identifierats. Det uppger polisen.

Identifieringen av den norska besättning som omkom vid olyckan har skett med hjälp av DNA-teknik och de anhöriga har underrättats av norska myndigheter.

Det var den 15 mars som det norska militärplanet av okänd anledning kraschade mot Kebnekaise, när det var på väg mot Kiruna. Fem officerare som fanns ombord omkom vid kraschen.

– Målet var att alla anhöriga skulle få hem sina familjemedlemmar och nu är vi redo att avsluta vårt arbete på plats i Kebnekaise. Ännu återstår dock flera veckors analysarbete för Rättsmedicinalverket innan vi är helt klara, säger Urban Johansson, chef för polisens DVI-team som arbetat med att hitta och identifiera kvarlevorna i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista