1 av 4
Ett av alternativen. Klicka på bilden för högre upplösning!
2 av 4
Anna Mård samhällsutvecklare på Piteå kommun.Foto: Anna Widén Sveriges Radio
3 av 4
Det finns mycket material att ta del av kring planeringen av det nya resecentrum i Piteå. Foto: Anna Widén
4 av 4
Piteborna bjuds in för att ta del av utställningen. Foto:Anna Widén Sveriges Radio
Piteå

Ny entré till staden

1:29 min

I Piteå planeras ett nytt resecentrum för när Norrbotniabanan kommer till staden, och för att Piteåborna ska få titta på, och tycka till om de olika alternativen har en utställning pågått på medborgarplatsen i Piteå under snart tre veckor.

Den 26 mars öppnade Piteå kommun en utställning på medborgarplatsen i centrala Piteå. Med anledning av planerna på dragningen av Norrbotniabana in i Piteå ska ett nytt resecentrum byggas. Därför har  piteborna får möjlighet att ta del av vad de sydostliga och det nordvästliga, som alternativen heter, kommer att innebära och hur det kan komma att se ut.  Båda ligger i centrala Piteå för att resecentrumet ska kunna nås av både bussresenärer och cyklister förutom de som åker bil.

Många Piteåbor har tagit chansen att komma och titta, fråga och tycka till.

– Det har varit en jämn ström, berättar Anna Mård samhällsutvecklare på Piteå kommun.

Imorgon fredag är sista dagen för den som vill besöka utställningen i lokalen på medborgarplatsen, även om delar av materialet kommer att kunna ses på kommunens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista