Basket

Finalhoppet lever för LF

1:52 min

Med kniven på strupen lyckade LF Basket besegra Södertälje Kings på hemmaplan och ordna fram en femte och avgörande match i SM-semifinalserien. 

Segersiffrorna skrivs till 81-60 och underlättades av att Södertäljes storstjärna Johnell Smith skadades tidigt i matchen och inte kunde spela mer. 

Det bjöds på en pigg och välspelad inledning från hemmalagets sida och när gästernas Johnell Smith landade olyckligt och skadade foten tidigt i matchen så blev det en ganska komfortabel seger för LF Basket.
– Vi var ju tvingade att vinna och vi var verkligen laddade för uppgiften, säger LF:s Christopher Ryan, 12 poäng i matchen.

Nu blir det en direkt avgörande match i Södertälje redan på söndag. Skulle Södertäljes storstjärna Jonell Smith inte kunna spela den matchen på grund av den skada han nu drog på sig ökar LF Baskets chanser till finalavancemang avsevärt.

– Vi var i samma sits mot Sundsvall i kvartfinalen, säger Christopher Ryan och fortsätter: - Vi vet att vi är starka i avgörande matcher och det talar för oss på söndag.

Bäst i hemmalaget: Urule Igbavboa med 21 poäng. I Södertälje visade unga Tobias Borg pigga takter framåt och satte 13 poäng.

I den andra semifinalen tvingade Borås fram en femte och avgörande match mot Norrköping genom att vinna på hemmaplan.