Hyreshus på Iduns väg i Boden. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
BODEN

Extra resurser ska stoppa brottsligheten

Ökad spaning ska få stopp på våldet
1:54 min

Organiserad brottslighet och gängverksamhet ligger bakom de senaste tidens våldsamheter i Boden. Därför sätter polisen nu in extra insatser.

Mordförsök, brutala överfall, knivbråk och mordbränder. Listan kan göras lång över den senaste tidens våldsamheter i Boden.

– Vi har en bra bild över vilka som håller på med det här och det rör sig om både så kallad organiserad brottlighet, men även löst samansatta gäng som gör upp inom den kriminella världen, säger Håkan Ershammar områdeschef för polisen i Boden.

Oroligheterna har drabbat framför allt bostadsområdet Prästholmen och numera patrullerar väktare extra på bostadsområdet. Även polisen kommer att öka sin närvro, både på Prästholmen men också i Boden den närmaste tiden.

– Vi kommer att förlägga bland annat polisens gatulangningsgrupp hit, men även fler uniformerade poliser som kommer verka på gator och torg, säger Håkan Ershammar.

Enligt polisen rör sig den senaste tidens våldsamheter om isolerade händelser inom den kriminella världen, men Håkan Ershammar medger också att våldet kan komma att drabba allmänheten.

– Visst kan det bli så. Men jag vill betona att Boden är en trygg kommun att leva i och att vi jobbar för fullt, på alla plan med att klara upp den senaste tidens våldshandlingar, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".