Peter Sundkvist intervjuar Lars-Göran Niemi i studio 5 i Luleå. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Ishockey

"Luleå kommer göra en makeover"

"Luleå kommer ta in top guns"
9:00 min

Ishockeysäsongen är över och det blev Brynäs som knep det åtrovärda guldet. Luleå åkte ut i kvartsfinal mot tabellsjuan AIK efter att ha vunnit serien. P4 Norrbottens expert L-G Niemi och Piteå-Tidningens Bosse Lundqvist summerar säsongen.

– Luleå har ruskigt duktiga tränare, men i år hade man för dåliga spelare helt enkelt, säger Lundqvist som tror att Luleå kommer göra om rejält i truppen till kommande säsong.

– Det kommer bli en total makeover, jag tror vi kommer se sju-åtta nya ansikten i Luleå nästa år. Man har värvat från Allsvenskan men det spelare som sak in nu kommer vara riktiga "top guns", det tror jag.

P4 Norrbottens expert L-G Niemi om varför det blev en tidig sorti i slutspelet för Luleå.

– Man pressar och stressar över hela banan i alla lägen, det går inte att göra så hela tiden. Se på Brynäs och Skellefteå som spelade final, de pressade när det fanns läge och inte bara för pressandets skull.

Även det stundande världsmästerskapet diskuterades.

– Det kommer bli hett, sammanfattade Lundkvist.

– Jag hoppas att Niklas Olausson lyckas ta en plats i VM, det vore kul. Sen vill man ju gärna se att Harju och Omark lyckas och kan kampera ihop, fyllde Niemi i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".