Statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Scanpix.
Norrbotten

Reinfelt talade för moderatstämman

Statsminister och partiordförande Fredrik Reinfelt gick till hårt angrepp mot oppositionens förslag att slopa halveringen av arbetsgivaravgiften för unga när han talade på moderatstämman i Norrbotten. Han fick många applåder under sitt halvtimmeslånga tal till stämman.

--Som om inte det räckte vill man också fördubbla restaurangmomsen. Det blir en kirurgisk smäll mot den del av arbetsmarknaden som exempelvis ger unga och utrikes födda en chans att få jobb, sade Fredrik Reinfeldt.

Talet avslutades strax före lunch i Luleå och Reinfeldt tog upp flera moderata förslag gällande jobbfrågan.

Bo Hultin från Boden, som idag sitter som ledamot i moderaternas förbundsstyrelse i länet, tyckte att partiordförandens tal var konkret och inspirerande.

– Han var tydlig och tog ut många sakfrågor.

Senare i eftermiddag ska moderatstämman välja ny länsordförande. Det väntas bli Linda Frohm från Kalix som tar över, enligt valberedningens förslag. Hon är idag andre vice länsordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".