1 av 2
Charlotte Kalla presenterades som Piteå Elits nyförvärv i pausen av Piteå-Malmö. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 2
Charlotte Kalla skrev autografer.
Längdskidor

Kalla byter klubb

"Inget lätt beslut"
2:04 min

Skidstjärnan Charlotte Kalla lämnar sin moderklubb IFK Tärendö och kommer fortsättningsvis att åka för Piteå Elit. Det presenterades på söndagen.

– Jag känner att jag vill optimera min satsning och vet att Piteå Elit har de resurser som krävs för att jag ska kunna utvecklas vidare som längdåkare och kunna konkurrera om de ädlaste medaljerna, säger Charlotte Kalla.

24-åringen bor numera i Sundsvall och diskussioner om att byta klubb har funnits tidigare med då har hon inte velat lämna sin moderklubb IFK Tärendö.

– Jag vet att det har betytt mycket för byn att jag stannat kvar och jag har känt mig stolt över klubben som fostrat mig som skidåkare. Men jag tror jag kommer utvecklas i Piteå Elit och den satsning klubben gör. Och det ska bli väldigt skoj att få klubbkamrater, för jag har varit ganska ensam i Tärendö sedan Mia (Eriksson) lämnade klubben förra året, säger Kalla.

I Piteå Elit finns sedan tidigare bland andra landslagsåkarna Jesper Modin, Magdalena Pajala, Mia Eriksson och Jennie Öberg. I Piteå Elit finns även Charlottes personliga tränare Magnus Ingesson som sportchef.

Kalla, som vunnit OS-guld, VM-guld, Tour de Ski, flera världscuptävlingar och 11 individuella SM-guld, blev i går utsedd till Årets kvinnliga idrottare på Norrbottens idrottsgala i Kalix.

I dag fanns hon alltså på plats i Piteå där hon togs emot och hyllades i halvtidspausen i fotbollsmatchen Piteå-Malmö.

– Det var ett väldigt varmt mottagande, säger hon och meddelar att det kommer bli några resor till Piteå för träning under sommar och höst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".