Rune Grankvist (S), Arvidsjaur, tror inte det kommer bli svårt att hitta en kandidat.
Arvidsjaur

Oklart om styret av socialnämnden

Rune Granqvist (s): ”Vi har många dugliga..”
1:17 min

Vem som ska styra socialnämnden i Arvidsjaur i framtiden är oklart efter att den tidigare ordföranden Henning Åhman hoppat av alla uppdrag med omedelbar verkan.

Vice ordförande säger nej så nu måste partiet ordna fram en kandidat.

- Jag har sagt klart och tydligt nej till att blir ordförande i socialnämnden, säger Ylva Stråhle (S) som är vice ordförande och nu tjänstgörande som ordförande.

Men ordföranden i den socialdemokratiska föreningen i Arvidsjaur, Rune Granqvist, tror inte det ska bli nåt problem att hitta en kandidat:

- Jag har gott hopp för vi har många dugliga människor. Vi har börjat förfrågningnar men folk vill ju tänka.

Att det handlar om en ordförandepost i en nämnd med stort ansvar tror Rune Granqvist gör att den eller de som får fråga vill tänka lite extra.

Det är de fyra s-föreningarna i Arvidsjaurs kommun som nu ska komma fram med sitt kandidatförslag. Sedan är det arbetarkommunen som bestämmer i slutändan. Det definitiva beslutet fattas sedan av fullmäktige den 25 juni.

Och trots de stridigheter som tidigare funnits mellan de olika S-föreningarna i Arvidsjaur, bland annat när det gällde kommunalrådsfrågan, tror Rune Granqvist ordföranden i den största S-föreningen, att de ska kunna komma överens.

- Jag tror absolut att vi ska kunna enas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".