Krajaköp kan bli segdragen tvist

Försäljningen av den kommunala fritidsanläggningen Kraja i Arjeplog skulle bli en snabb affär. Men nu verkar det bli en lång  tvist då försäljningen överklagats från sex olika håll.

Försäljningen av Kraja fritidsanläggning skulle alltså bli en snabb affär hoppades Arjeplogs kommun. Detta för att en ny ägare skulle bygga ut boendet för att möta den ökande anhopningen av utländska biltestare.

Men Arjeplogs kommuns försäljning har rört upp heta känslor. Sex överklagningar undertecknade av 10 olika personer har nu skickats till länsrätten. De flesta överklagningarna kommer från politiskt aktiva inom vänsterpartiet

- Kommunen har inte tagit det högsta anbudet, jäv och handläggningen som brister på flera punkter är en del av det som fått mig att reagera, säger Harriet Alnqvist (v).

De flesta av de som överklagat tycker att försäljningen brustit på flera punkter. 

Men kommunalrådet Bengt Urban Fransson ser ändå en del positivt med det stora missnöjet:

- Det som är positivt är att vi får en rättslig prövning med tanke på att det här ärendet diskuteras ute bland arjeplogarna, säger han och fortsätter:

- Däremot är det olyckligt vi tappar en del av utvecklingen inom biltestnäringen om ärendet drar ut på tiden. Risken att det blir ett segdraget ärende då det är möjligt att domen i länsrätten överklagas vidare.