NORRBOTTEN

Unga ska få forma framtiden

24 konkreta förslag på hur utflyttningssiffrorna i länet kan vända. Det blev resultatet när Tillväxtrådet samlades i Storforsen.

Tillväxtrådet är en del av Kraftsamlingsprocessen. Nu var ett 50-tal personer samlade för att välja ut och arbeta vidare med de över 100 förslag som kom in i samband med rundabordssamtal på Kraftsamling i Kulturens Hus, Luleå, den 14 februari.

För att komma åt utflyttningen konstaterades då att länet måste jobba med unga, jämställdhet, mångfald och integration samt självbilden i länet. A och O är att komma igång med konkreta åtgärder.

Nu lovade enskilda och organisationer att ta på sig ledartröjan i så skilda frågor som att instifta ett nytt pris "Våga sticka ut" till att företagare ska komma in i länets skolor. Dessutom ska kommuner och landsting ska jobba med jämställdhetsutbildningar på alla nivåer.

Den 4 september träffas tillväxtrådet igen och den 11 september sker nästa Kraftsamling i Haparanda. Då presenteras alla aktiviteter som nu är igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".