Hotel Luleå
Luleå

Hotellbrist i Luleå

1:31 min

Det har blivit svårt att få hotellrum i Luleå vissa tider på året, framförallt när det pågår konferenser. Dessutom finns det en del brister i hotellstandarden, anser man på en resebyrå.

Nex resebyrå i Norrbotten hjälper enskilda resenärer och konferensdeltagare med bokningar av boende, men periodvis kan det vara svårt. Det säger resebyråns VD Maine Granström, som också har synpunkter på hotellstandarden.

– Vi har för få fyrstjärniga hotell. Det är det som vi upplever som det stora problemet. Problemet är egentligen inte att man inte får rum till konferenser, eftersom man är ute i så god tid till dem. När det däremot pågår många konferenser är det de enskilda resenärerna, som inte får plats och det gäller under vissa perioder, säger hon.

Det är framförallt på våren och hösten, som det kan vara svårt att få hotellrum och det händer till och med att besökare hänvisas till grannkommuner för att få tak över huvudet.

Nu ska Luleå få ett helt nytt hotell mitt i stan och det tycker Maine Granström är bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista