En svensk huggorm. Foto: Scanpix
Piteå

Huggorm attackerade bebis

7:25 min

Förra veckan hörde Anu Juvonen sin baby skrika från rummet intill. Storasystern tröstade och visade babyn en leksaksorm att leka med, men det var bara det att ormen inte alls var en leksak.

Det var en helt vanlig dag i Piteå där familjen Juvonen gjorde sig redo för skola och jobb. Mamma Anu var i badrummet och gjorde sig klar när hon hörde att hennes tio månader gamla dotter började gråta ute i hallen.

– Jag tänkte inte mer på det, och hennes storasyster tröstade henne och sa att hon hade en leksaksorm att leka med, berättar hon.

Men det vara bara det att leksaksormen inte alls var något att leka med. Det var en dryg decimeters riktig huggormsunge.

– Det var en riktig huggorm alltså, så vi fick ut den ur huset och allt verkade lugnt men efter två-tre timmar så såg vi att babyns arm var svullen och blå.

Då förstod du att huggormen hade bitit?
– Ja, den hade bitit och när jag insåg det, så fick jag panik, ja herregud.

Efter det så väntade ett snabbt besök på sjukhuset i Piteå innan man blev skickade vidare till Sunderby sjukhus. Där visade det sig att motgiftet serum var slut.

– Det blev en lång väntan innan allt var i ordning, klockan var väl närmare åtta på kvällen, men som tur är så gick allt bra då och allt är nu som vanligt igen. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista