1 av 7
Ett par av vårens kalvar på Hulkoffgården i Korpikylä.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio
2 av 7
Kurt Hulkoff kokar kaffe i restaurangen.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.
3 av 7
Kaffe med dopp på Hulkoffgården.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.
4 av 7
Kungen i sällskap av son och kungligt jaktsällskap besökte Hulkoffgården i hösten 2011.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.
5 av 7
Utsikt över Torneälven från Hulkoffgården i Korpikylä. Foto: Lena Callne, Sveriges Radio
6 av 7
Maria Lindgren intervjuar Kurt Hulkoff, kock och restaurangägare.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio
7 av 7
Hulkoffgården i Korpikylä, en av tre restauranger i länet som fått poängbedömning i White Guide.Foto: Lena Callne, Sveriges Radio.
Puls

Från födsel till slakt

7:31 min

När man vandrar in i restaurangen behöver man bara kasta en blick över axeln för att se de vita, mäktiga, gårdsuppfödda tjurarna. Det är lokalproducerat som gäller på Hulkoffgården i Korpikylä.

Förre tullaren Kurt Hulkoff är självlärd när det handlar om kockyrket. I alla fall när det handlar om formell utbildning. Sedan barnsben har han älskat att röra i grytorna. Och nu gör han det på ett sådant sätt att Hulkoffgården i Korpikylä är en av tre restauranger i Norrbotten som är poängbedömda i prestigefyllda White Guide.

- Det viktigaste är att man blir mätt, säger en ödmjuk kock som månar om råvarorna och de äkta smakerna.

- Salt och peppar. På det kommer man långt, konstaterar han när Puls besöker gården i Torneälvend islossningstider.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista