JOKKMOKK

Helikopter sattes in i mystiskt försvinnande

Under söndagseftermiddagen sökte polis med helikopter efter den man som misstänks ha försvunnit två mil väster om Jokkmokk på väg mot Karats.

En privatperson hittade igår en bil övergiven två mil från Jokkmokk längs vägen mot Karats vid Pärläven. Bilen stod parkerad vid sidan av vägen och fullt körbar.

Bilen är en tjeckiskregistrerad vit Mustang cabriolet. I bilen fanns id-handlingar och pengar men polisen har ännu inte kommit i kontakt med någon som kört dit bilen.

Bilen är hyrd i Tjeckien och skulle ha varit återlämnad för två dagar sedan. Under gårdagen var polis i området med hundar men inga fynd gjordes.

Vakthavande befäl  vid polisen i Norrbotten, Mikael Norén,  säger att det är mycket mystiskt det som hänt :

-- Det är väldigt konstigt, man skulle verkligen vilja veta vad som inträffat.

Enligt polisen har bilen passerat Öresundsbron den 11:e maj men varför den hamnat i Jokkmokk med id-handlingar och pengar i är höljt i dunkel.

Bilen hittades längs Lv 747 vid Pärlälven och enligt Mikael Norén var bilen parkerad vid sidan av vägen. Bilen var olåst och en bit ifrån bilen låg en del saker slängda.

Svensk polis har varit i kontakt med tjeckisk polis som i sin tur varit i kontakt med anhöriga till den person vars id-handlingar hittats i bilen.

Enligt polisen tyder mycket på att id-handlingarna tillhör den person som är försvunnen.

Polisen har patruller i Jokkmokk för att prata med människor i hopp och att få några ledtrådar kring vad som har hänt.

Polisen vill också komma i kontakt med de som tror sig ha något att berätta kring den vita Mustangen som hittats övergiven vid Pärlälven två mil väster om Jokkmokk på vägen mot Karats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista