Foto: Scanpix
Norrbotten

Misstänkt fu(S)k polisanmäls

1:12 min

Nu vill ledamöter inom SSU i Norrbotten att polisen granskar deras verksamhet. Och det på grund av att man misstänker att någon eller några genom fusk sett till att ungdomsförbundet fått för mycket i bidrag av landstinget.

Robin Enander är distriktsstyrelseledamot i SSU i Norrbotten och han säger så här om händelsen.

--Det här har inte skett med styrelsens godkännande. Om det har skett felaktigheter i redovisningar som inneburit att vi har fått pengar utbetalat felaktigt, så är det fullkomligt oacceptabelt, säger Robin Enander.

Det var i slutet av förra veckan som ett antal ledamöter inom SSU Norrbotten uppdagade avvikelser inom studie redovisningarna till Landstinget för år 2009 och 2010. Och vid distriktstyrelsemötet i lördags fattades ett majoritetsbeslut om att polisanmäla händelsen.

--Det här faller under allmänt åtal och då har vi en plikt att anmäla det till polisen och anmälan kommer vi att lämna in i eftermiddag i Luleå. Sedan hoppas jag att det här inte ska påverka förtroendet för organisationen eftersom det är vi själva som har uppdagat det här. Det som har hänt är oacceptabelt och om det skulle vara så att det föreligger brott, så ska de som är ansvariga stå till svars, säger Robin Enander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista